داوطلبان عزیز آزمون کنکور سراسری، در این مقاله سعی داریم به بررسی نکات، چالش‌ها، وظایف، بایدها و نبایدها دربرنامه ریزی یک ماهه برای کنکور بپردازیم. سوالی که اکثر داوطلبان برای این یک ماه دارند این است که در این یک ماه چه کارهایی را باید انجام داد؟ آیا زمان کافی برای مطالعه تمام درس‌ها وجود دارد؟

 برای برنامه ریزی رایگان کنکور به کنکور آبادمراجعه کنید

قطعا یکی از مهم‌ترین مولفه‌ها‌ی برنامه ریزی یک ماهه برای کنکور، میزان مطالعه قبلی هر داوطلب است. اما بعضا داوطلبان دچار استرس یا سردرگمی می‌شوند که چطور ممکن است با برنامه‌ریزی در یک ماه به آمادگی نسبی رسید.

 این زمان، زمان طلایی و کلیدی برای داوطلب است و می‌تواند یکی از مهمترین برهه‌های زندگی فرد باشد. در این یک ماه ممکن است بسیاری از داوطلبان ناامید شوند، استرس بگیرند و میدان را ترک کنند. در مقابل ممکن است عده‌ای برنامه‌ای اصولی و جدی برای این یک ماه طرح‌ریزی کنند، به آن متعهد باشند و اگر کاستی‌هایی در طول سال داشتند آن‌ها را جبران کنند و در کنکور سراسری موفق‌تر از کنکور‌های آزمایشی عمل کنند. ناامید نباشید افکار منفی را از ذهن خارج کنید و سعی کنید در این یک ماه بهترین و بیشترین بازدهی را داشته باشید.

بایدها و نبایدهای یک ماه کنکور

اکنون زمان تکرار و مرور مطالب خوانده شده است. درس‌هایی که تا به امروز مطالعه کردید را مرور کنید.  نگاه کوتاهی به مطالب داشته باشید اگر مطلبی را مشکل دارید یا فراموش کرده‌اید سریع آن را برطرف کنید. زمان مناسبی برای یادگیری مطالب جدید نیست و باید مطالبی که در ماه‌های گذشته خوانده‌اید را تثبیت کنید. این یک ماه را از دست ندهید. لیستی در ادامه این مطلب آمده که نکات مهم برنامه ریزی یک ماهه برای کنکور، بایدها و نبایدهایی را که باید به آن توجه داشته باشید، ارائه می‌دهد.

چه کار‌هایی باید انجام داد

استرس را از خود دور کنید

مقدار کمی استرس کمک کننده است، اما استرس پیش از حد می‌تواند عواقب بدی برای افراد داشته باشد. تمام سعی خود را در این زمینه انجام دهید. در ادامه نکاتی که می‌توانند در مقابله با استرس به شما کمک کنند را خواهیم آورد.

برای مقابله با استرس بهتر است

  • غذای سالم بخورید
  • خواب کافی و مفید داشته باشید
  • برنامه‌ریزی داشته باشید
  • تمرکز خود را بر روی درس خواندن بگذارید
  • کار خود را انجام دهید و به رقبا و دوستان خود توجه نکنید
  • تفریح داشته باشید
  • حدالامکان از شبکه‌های مجازی دور باشید
  • در صورت نیاز به مشاورمراجعه کنید

شرکت در آزمون شبیه ساز کنکور

حتما مهارت‌های آزمون دادن را تمرین و تکرار کنید. آزمون شبیه‌ساز کنکور این امکان را به داوطلب می‌دهد که خود را در شرایط کنکور قرار دهد و به سوال‌های کنکور سراسری سال‌های قبل و یا سوال‌های مشابه پاسخ دهد. حدود یک ماه پیش از آزمون، زمان مناسبی برای شروع این کار است.

در آزمون‌های شبیه‌ساز لازم است داوطلب خود را از هر نظر در شرایط آزمون سراسری قرار دهد. سعی بر این باشد ساعت شروع آزمون شبیه‌ساز با ساعت کنکور سراسری شما یکی باشد اگر آزمون شما ساعت 8 صبح برگزار می‌شود شما هم ساعت 8 آزمون شبیه‌ساز را شروع کنید. پس از آزمون، همان روز آن را تصحیح کنید، پاسخ‌های غلط را یادداشت کرده و رفع اشکال کنید.

توصیه می‌شود افرادی که در طول سال مطالعه کافی و مناسب داشته‌اند می‌توانند هر دو روز یک آزمون شبیه‌ساز شرکت کنند و افرادی که از برنامه خود عقب هستند و در طول سال کم کاری داشتند بهتر است که هر روز آزمون دهند.

برنامه ریزی خود را فشرده تر کنید

سعی کنید هر روز کمی بیشتر از روز قبل مطالعه کنید این به آن معنا نیست که از خواب و استراحت خود بکاهید بلکه بهتر است برنامه‌ای بریزید که حداکثر استفاده را از زمان باقی مانده داشته باشید. زمان‌های مرده‌ی خود را زنده کنید. کلاس‌های متفرقه را تا حد امکان کنسل کرده و تمرکز خود را بیشتر بر روی درس خواندن، رفع اشکال، تست زدن و آزمون دادن بگذارید و برای نتیجه بهتر تلاش کنید.

 داشتن خواب کافی و تنظیم ساعت خواب

هر انسان به طور معمول شب‌ها باید بخوابد و صبح‌ها بیدار شود. حال اگر داوطلب در طول سال، ساعت خواب و بیداری منظمی نداشته باشد طوری که این چرخه‌ی زمانی به هم ریخته باشد و ساعت آزمون فرد زودتر از ساعت بیداری آن شخص باشد چاره‌ای جز تنظیم ساعت خواب و بیداری در این بازه زمانی وجود ندارد.

برای مثال اگر فردی به طور طبیعی صبح‌ها ساعت 10 از خواب بیدار می‌شود و تصمیم گرفته باشد برای آمادگی بیشتر در روز آزمون ساعت بیداری خود را تغییر دهد و تنظیم کند، نمی‌تواند این کار را یک شبه انجام دهد. به عقیده‌ی متخصصان خواب، اگر قصد دارید چرخه‌ی  خواب خود را تنظیم کنید، باید این کار را با تنظیم بازه‌های 15 و یا 30 دقیقه ای انجام دهید.

فردی را در نظر بگیرید که معمولا ساعت 10 صبح از خواب بیدار می‌شود، در صورتی که بنا بر برنامه‌ریزی‌های انجام شده به این نتیجه برسد که لازم است زودتر از خوب برخیزد، باید سعی کند ساعت خواب و بیداری خود را تغییر دهد. به زبان ساده اگر داوطلب در گذشته ساعت 10 از خواب بیدار می‌شده و تصمیم گرفته باشد که از این به بعد ساعت 7 از خواب بیدار شود بهتر است این کار را به تدریج انجام دهد، یعنی ابتدا ساعت بیداری خود را به 9:30 دقیقه تغییر دهد و به مرور زمان به ساعت موردنظر خود برساند.

چه کار‌هایی را نباید انجام دهید

در بخش قبلی مواردی را برای شما عنوان کردیم که در طول یک ماه پیش از کنکور باید انجام داد، در اینجا از نبایدهایی صحبت می‌کنیم که در این مقطع زمانی، رسیدن شما به نتیجه‌ی دلخواه‌تان را غیر ممکن می‌کند. در یک ماه طلایی تا کنکور سراسری این سه اشتباه را مرتکب نشوید.

ادامه مطلب:

https://konkurabad.academy/2021/10/22/%d8%ac%d9%85%d8%b9-%d8%a8%d9%86%d8%af%db%8c-%d9%88-%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d8%b1%db%8c%d8%b2%db%8c-%da%a9%d9%86%da%a9%d9%88%d8%b1-%d8%af%d8%b1-%db%8c%da%a9-%d9%85%d8%a7%d9%87/

چهارشنبه 26 آبان 1400
بؤلوملر :