امروزه افرادی با تعداد دنبال کنندگان بسیار در شبکه های اجتماعی حضور دارند و از محبوبیت، شهرت و درآمدهای بالایی برخوردار هستند و با نام های بلاگر، اینفوئنسر، واینر و… شناخته می شوند. این مقاله به بیان تعریف هر یک از این نقش ها و و تفاوت بلاگر و اینفلوئنسر را مطرح می کنیم.
بلاگ چیست ؟
قبل از هرچیز باید بدانید بلاگ چه معناست. کلمه ی بلاگ یک کلمه انگلیسی و خلاصه شده از کلمه وبلاگ است. بلاگر در لغت به معنای وبلاگ نویس است. یعنی کسی که وبلاگ نویسی می کند. اما در طول زمان معنای بلاگر دچار تغییر شده است. امروزه این واژه در میان کاربران اینترنت مفهومی فراتر از یک وبلاگ نویس ساده را به ذهن می رساند. و بلاگر به کسی اطلاق می شود که با کسب شهرت و معروفیت در حرفه ی خود صاحب نظر باشد. به طوری که از دیدگاه خودش و بر اساس تجربه ها، نظریات و سلیقه ی شخصی خودش در مورد موضوعات مختلف اظهار نظر و تولید محتوا می کند و نظرات او مورد قبول مردم است.
اگر بخواهیم به زبان ساده تعریفی از بلاگر ارائه کنیم، باید بگوییم بلاگر کسی است که برای تعداد زیادی از افراد الگو باشد. الگو بودن بهترین واژه ای است که می توان در تعریف یک بلاگر به کار برد. یعنی مخاطبانی که وبسایت یا صفحه ی متعلق به فرد بلاگر در اینستاگرام، توئیتر، فیس بوک، یوتیوپ و… را دنبال می کنند، لباسی را می خرند که مورد توجه بلاگر باشد، به مکانی سفر می کنند که بلاگر از رفتن به آن جا راضی بوده باشد، غذایی سفارش می دهند که به مذاق بلاگر خوش آمده باشد! چیزی را دوست دارند که بلاگر دوست داشته است!
بنابراین بلاگر فرد تاثیر گذاری است که با انتشار مطلب، عکس ، صوت و ویدیو در فضای مجازی فعالیت می کند و نظراتش برای درصد قابل توجهی از مردم اهمیت دارد.
بلاگر کیست و چهکاری انجام میدهد؟
اگر نگاهی به لیست پردرآمدترین شغلهای جهان بیاندازید یکی از این شغلها بلاگر بودن است. امروزه بلاگرها در دنیای مجازی درآمد بسیار بالایی دارند. در سالهای اخیر بسیاری از جوانان به این شغل علاقهمند شدهاند و به سمت بلاگر شدن در فضای مجازی رفتهاند.
خوشبختانه در سالهای اخیر قوانین جهانی در مورد بلاگرها بهوجود آمده است و این حوزه به یک صنعت تبدیل شده است که البته در کشور ما هنوز این قوانین به شکل واضح و مشخصی وضع نشده است اما برای مثال خبرهایی شنیده میشود که در سال ۱۳۹۹ قرار است مالیات بلاگرها محاسبه شود.
ممکن است شما فکر کنید که بلاگر شدن کار آسانی است و در هر روز با کار بسیار کمی، پول خوبی بهدست میآورید. البته این تفکر کاملا غلط است و نباید اینگونه تصور کنید که بلاگر شدن کار سادهای است. بلاگرها در ایران چند سالی است که کسب و کارشان رونق گرفته است و تعداد آنها در هر سال رو به فزونی است.
اگر میخواهید بلاگر شوید اما نمیدانید از کجا باید شروع کنید بهتر است ابتدا بدانید علاقهی شما به چه موضوعی است؟ یک بلاگر موفق باید در زمینهی مورد علاقهاش فعالیت کند در غیر اینصورت نمیتواند در طول چند سال متوالی تولید محتوا کند و بر سر این شغل بماند.
بهتر است قبل از انتخاب حیطهی کاریتان، درآمد حوزههای مختلف را نیز بررسی کنید تا بعدا نگویید کاش به سمت بلاگر شدن در فلان حوزه رفته بودم. البته مطمئن باشید درآمد بلاگر بودن در ایران نسبت به بسیاری شغلهای دیگر بهتر است و به هیچ عنوان در هیچ کدام از حوزههایش درآمد کمی ندارد اما بههرحال بهتر است میزان درآمد هر حوزه را بهدست بیاورید و با دید باز به سراغ حوزهی مورد علاقهتان بروید.
بلاگرهای ایرانی بیشتر در اینستاگرام مشغول به فعالیت هستند چرا که این شبکهی اجتماعی در کشور ایران طرفداران بسیار زیادی دارد و طبق اعلام فیس بوک، مردم ایران جز ۷ کشور پر استفادهی اینستاگرام هستند. البته این موضوع به نفع شماست چون در کشورهای خارجی شخصی که میخواهد بلاگر شدن را آغاز کند غیر از آنکه باید برای حوزهی فعالیتش تحقیق کند، باید به سراغ شبکهی اجتماعی مورد فعالیتش نیز برود و ببیند که آیا فضای اینستاگرام مناسب است یا مثلا پینترست؟!
متاسفانه تصور اشتباهی که درباره بلاگرها وجود دارد این است که هر کسی که فعالیت زیادی بکند و فالوورهایش بالا بلاگر نامیده می شود! در صورتی که اینطور نیست.
بلاگر کسی است که در زمینه خاصی حرفی برای گفتن دارد، بلاگر ها اغلب اشخاصی هستند که ارتباط خیلی نزدیکی با مردم دارند و به سرعت می توانند روی دیگران تاثیرگذار باشند، آنها به واسطه دانشی که دارند می توانند دیگران را برای انتخاب های گوناگون متقاعد کنند، یک بلاگر کسی است که محتوا تولید میکند یا به اصطلاح بلاگ می کند، این تولید محتوا در راستای هدفی است که بلاگر دنبال می کند (پس هر بلاگر یک هدفی دارد و در یک زمینه خاص فعالیت می کند.)
یک بلاگر واقعی میداند که قدرت آن به واسطه ی توجه مردم افزایش پیدا می کند لذا همواره تلاش میکند که رضایت دنبال کنندگان خود را جلب کند و مردم به او اعتماد کنند، به همین دلیل اکثر بلاگر ها اگر قرار باشد محصول برند خاصی را تبلیغ کنند، به صورت شفاف به نقد و بررسی نقاط ضعف و قوت آن می پردازند و هیچ گاه بزرگنمایی نمی کنند، همچنین برندهای که به بلاگر ها رجوع می کنند اغلب برندهای معتبر و موفقی هستند که از رسالت یک بلاگر به خوبی مطلع هستند.
شاید شما هم علاقه داشته باشید که بدانید بلاگر چه کسی است، چه کاری انجام میدهد و بدانید که چگونه میشود یک فشن بلاگر شد.ما در این مقاله سعی کردیم همه آنچه که باید در مورد بلاگرها بدانید بیان کنیم پس اگر دوست دارید پاسخ پرسش های خود را پیدا کنید با ما همراه باشید. این روز های دوره تکنولوژی و ارتباطات است و اینترنتت نیز جزو جدا نشدنی زندگی امروزه شده است.عده ای برای اینکه از اینترنت و این تکنولوژی نهایت استفاده را ببرند محصولات خود را به این روش تبلیغ یا به اصطلاح بلاگ میکنند.
مد نویسی دیجیتالی از سال ۲۰۱۲ وارد دنیای جدیدی شده است و روزانه هزاران نفر از افراد ، دنیای جذاب و دلفریب مد و فشن را از نگاه دوربین ها تماشا میکنند. این روزها رایج ترین روش تولید محتوا بلاگ کردن است و به کسی که از این راه به معروفیت میرسد بلاگر می گویند.بلاگرها افرادی هستند که در شبکه های اجتماعی فعالیت میکنند به درآمد میرسند.
اینفلوئنسر کیست؟
واژه influencer در لغت به معنی «تاثیرگذار» است. اما در شبکههای اجتماعی به کسانی گفته میشود که در یک یا چند شبکه اجتماعی مطرح شده باشند. اینفلوئنسرها در حقیقت سلبریتیهای شبکههای اجتماعی هستند. در حالی که شاید خارج از آن شبکه اجتماعی زندگی کاملا عادی داشته باشند و آنچنان شناخته شده نباشند!
. در شبکه های اجتماعی به افرادی که دنبال کنندگان بسیاری دارند و می توانند بر این افراد تاثیر گذار باشند می گویند، اینفلوئنسر ها با به اشتراک گذاری محتواهای با کیفیت و جذاب، افراد را به سمت صفحه ی کاربریشان در شبکه های اجتماعی جذب می کنند، اینفلوئنسر ها در زمینه های مختلفی فعالیت می کنند و غالبا به هر شخصی که موفق به جذب افراد زیادی در شبکه های اجتماعی شود و رویشان تاثیر گذار باشد، اینفلوئنسر می گویند.
اینفلوئنسرها از کجا شکل گرفتند؟
اولین تاثیرگذاران بی نام و نشان در دنیای اینترنت حدود ده سال پیش و بر بستر سرویس یوتیوب اعلام وجود کردند. در اواسط دهه ۲۰۰۰ میلادی، درست زمانی که سرویس اشتراک گذاری ویدئو یوتیوب توسط گوگل خریداری شده بود. اشخاصی شروع به فعالیت جدی در یوتیوب کردند و توانستند توجه زیادی را به خود جلب کنند. به شکلی که افراد زیادی ویدئوهای آنها را مشاهده می کردند، به اشتراک میگذاشتند و منتظر انتشار ویدئوی بعدی آنها بودند.
شوخیهای غیرمعمول، آموزش، مستندنگاری و اسکرین کست از مراحل مختلف بازیهای کامپیوتری از جمله موضوعاتی بودند که برای تولید ویدئوی در یوتیوب مورد استفاده قرار میگرفتند. اگر با اصطلاح یوتیوبر (YouTuber) مواجه شدید؛ بدانید که منظور همان افراد تأثیرگذار یوتیوب هستند. به مرور زمان و افزایش ضریب نفوذ شبکههای اجتماعی سر و کله اینفلوئنسرها در دیگر شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک و توییتر هم پیدا شد.
http://mahshid.wordpressblog.ir/2021/09/15/%d8%aa%d9%81%d8%a7%d9%88%d8%aa-%d8%a8%d9%84%d8%a7%da%af%d8%b1%d8%8c-%d9%88%d8%a7%db%8c%d9%86%d8%b1-%d9%88-%d8%a7%db%8c%d9%86%d9%81%d9%84%d9%88%d8%a6%d9%86%d8%b3%d8%b1/